Ripple (XRP) davasında olumlu gelişmeler gelmeye devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre yasal ücret olan 3.4 milyon dolar Ripple şirketine geri ödenecek. Tetragon Financial Group tarafından açılan dava haksız olduğu gerekçesiyle iptal edilmiş durumda. Ripple şirketi ise karara ilişkin yaptığı açıklamada Tetragon Financial Group’un SEC davasından faydalanıp fırsatçılık yapmaya çalıştığını belirtti:
“Kesin bir karar olmadığı için bu davanın hiçbir değeri yok. Tetragon, ABD’de düzenleyici yasa eksikliğinden haksız bir şekilde yararlanmaya çalıştığı için hayal kırıklığına uğradık. Mahkemeler bu netliği sağlayacaktır ve biz pozisyonumuza güveniyoruz.”
Olumlu gelen dava haberleriyle birlikte her geçen gün yeni bir zirve görmeye devam eden XRP şu anda 1.61 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde %16 değer kazanarak bu seviyeye ulaşan popüler kripto para biriminin 2 dolara kadar ulaşacağı dedikoduları dolaşmakta. Birçok analiste göre bu seviyeyi sadece birkaç gün içerisinde rahat bir şekilde görebiliriz. Tahmine ilişkin detaylar için bu yazımıza göz atabilirsiniz: Ripple (XRP) 2 Doları Görecek mi?