Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı, Türkiye ekonomi reform paketi ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok dış basında kendisine yer buldu. ABD merkezli haber ajansı Assoclated Press (AP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisini düzgün hale getirecek pek çok adın attı başlığıyla reform paketini duyurdu.
Gazete, Erdoğan’ın, Türkiye enflasyonunu yeniden tek haneli rakamlara indirme sözünü verdiğini de belirtti. Bültende yer alan haberde Erdoğan’ın, İstanbul’da iş dünyasına konuşma yaptığı, kamu harcamalarını ve cari açığı alt seviyelere çekme vaadinde bulunduğunu iletti.
Erdoğan, enflasyonu ve kamu maliyesini hedefliyor
Bir diğer ünlü haber ajansı Reuters’in yaptığı, Türkiye’nin yeni ekonomik paketiyle ilgili haberde, “Erdoğan yeni açıklanan reform paketinde enflasyonu ve kamu maliyesini hedefliyor” ifadeleri kullanıldı.
Türkiye’de bir süredir merakla beklenen ekonomik reform paketinin, yüksek enflasyonu düşürme ve kamu maliyesinde harcamaların kısılmasına yoğun mesai harcanacağını dile getiren haberde, Erdoğan’ın Türkiye’nin yatırım, istihdam ve ihracat kaynaklı verimlilikle potansiyel büyümesini artırabileceğine dikkat çekildi.
Ekonomi reform paketi, Fransa’da da birçok haber ajansına konu oldu. Agence France-Presse (AFP) tarafından yayınlanan haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, esnaflara uygulanacak vergi muafiyetini ve enflasyonla mücadele için alınacak tedbirleri duyurduğunu iletti.
Haberde, Erdoğan, Türkiye için enflasyonu indirmek istiyor başlığıyla yayınlanan ekonomi reformu haberi, Fransa’da büyük ilgi gördü.